Loading...
Share This Video

MusicFuzz.com
Unlimited Music StreamingThanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Gulau - Pedu Lake - Durian Burung International Circuit | Santai Riki Jalan

Added by AutomotiveUploads
7 views
Festival Of Speed | Durian Burung

Satu pelan perancangan untuk mengalihkan para pelumba jalanan daripada menggunakan lebuhraya awam seperti Karak, atau jalan persekutuan seperti Bukit Tinggi yang mempunyai pengguna kenderaan yang tinggi ke jalanraya yang berpotensi untuk dimajukan sebagai litar perlumbaan berkonsepkan STREETRACING dan Time Attack.

Umum tahu Isle Of Man TT dan seumpanya, adalah jalanraya awam, yang ditutup pada tarikh tertentu untuk acara street racing.

Perkara yang sama akan dibawa dan diadakan di laluan Gulau - Pedu Lake - Durian Burung. Jalanraya ini adalah jalan alternative ke Sempadan Thailand, Ban Prakop yang agak sunyi. Hampir tiada kenderaan disesetengah laluan.

Selain objektif utama, mengalihkan pelumba-pelumba jalanraya karak dan lain-lain itu, antara manfaat lain ialah menjadikan sports tourism sebagai salah satu cara untuk menarik pelancong.

Ramai penunggang motosikal Malaysia, mencabar diri ke Thailand untuk menikmati jalanraya yang berbengkang bengkok seperti di 1000 Corner Mae Hong Song.

Potensi pelancongan setempat seperti Gulau, Gubir, Pedu Lake dan laluan Durian burung yang unik serta pemandangan yang cantik turut dapat kesan dan impak dari acara sebegini.

Apabila acara sebegini dijalankan kelak, pasti ada penunggang, pemandu dan pengayuh basikal yang akan mula melalui kawasan ini.

Pekan-pekan kecil dan kedai makanan serta minuman akan turut merasa kesan positif.

Untuk acara Festival Of Speed ini, selain perlumbaan jalanraya tertutup, ada sampingan lain seperti hillclimb drag, speed boat racing di PeduLake, jungle trekking, ultra marathon dan pelbagai lagi aktiviti sampingan boleh dijalankan.

Selamat menonton.

Teruskan menyokong dan doakan ia bakal menjadi realtiti tidak lama lagi.

Jika anda mahu terlibat sama dalam menjayakannya, sila komen email anda untuk mendapatkan info penuh.

ZulTCD
13022020

Best kan Video ni?
Jangan Lupa Subscribe

========================

Beli Tshirt Anda disini.
http://www.cycledesign.my
http:// instagram.com/cycledesign.my

#cycledesign #TCD #duaroda #ridingbicycle #touringbike #hardtailbike # bbm #tshirt #jersey #dryfit #cycledesign #jersi #bajukelab #love #jersibola #jersionline #tempahjersi #tempahjersey #rs150r #y15zr #honda #yamaha #mm93 #vr46 #sepang #motogp #crossborder #annapurna #mbor #alansbike #CFMOTO #CFMOTO650MT #BMW #BMWFGS850 #GS1200 #650MT #INSTA360 #ONEX #GOPRO8 #GOPROMAX
Category
Racing

Post your comment

Sign in or sign up to post comments.

Comments

Be the first to comment